Hetkiä Hevosen kanssa-verkkokurssille osallistuneiden ajatuksia ja kokemuksia:

”Olin lähdössä ratsastamaan ja hevosta harjatessani pysähdyinkin vain silittämään sen pehmeää talvikarvaista kaulaa ja painoin nenän sen kaulaan kiinni.Hevosen tuoksu tuo mulle aina hyviä, ihania ja onnellisia muistoja ja mua alko sit ihan itkettään kun se oma hepsu on niin ihana ja pehmeä jajajaja ja siinä kohtaa hevonen paino päänsä alas, käänty minuun päin ja hörisi.” 

”Olen lukenut läpi tänään tulleet postit. Ja selkeästi tajunnut, että vuosi sitten hevosen tultua, aloitin kaiken aivan väärästä päästä. Minun olisi pitänyt ensin tutustua siihen kunnolla ja luoda suhde; sen sijaan löin satulan selkään ja koitin pistää sen menemään vaiheessa, jolloin se ei vielä yhtään luottanut minuun. Mikä törppö olenkaan! Puoli vuotta sitten stressasin sitä ja itseäni. Onneksi vihdoin tajusin jättää sen rauhaan. Tai siis en itse enää jaksanut. Minun pitäisi siis aloittaa aivan alusta sen kanssa…” 

”Tein harjoitteita kahden hyvin erilaisen hepan kanssa ja kokemus oli värisyttävä, voimauttava ja tyyneyttävä. Istuin harjoitteiden jälkeen nauttien yhteyden ja hyvänolon tunteen sekä levollisuuden olotilasta pitkään kummankin hepan karsinassa. Hevoset kävivät syöntinsä lomassa hellästi haistelemassa, puhallellen syvään ja rauhallisesti.”

 ”Paljon herätti ajatuksia ja paljon on käyttökelpoista materiaalia itselle ja omassa työssä käytettäväksi.” (Sos. ped. hevostoiminta)

”No miksi ilmoittauduin kurssille? Haluan työhöni lisää syvyyttä, syvyyttä hetkiin noiden ihanien ja ainutlaatuisten työparieni kanssa työskentelyyn. Haluan lisätä heidän hyvinvointiaan, omaa hyvinvointiani, perheeni hyvinvointia ja asiakkaideni hyvinvointia.”
(hevosavusteisia palveluja tuottava sosiaalipedagoginen hevostalliyrittäjä)

” Hevoseni on ollut superrauhallinen, vaikka syksyisin se yleensä kerää virtaa karsinaöiden takia. Koen, että tasapainotamme nyt toinen toisiamme. Aikaa en ole varsinaisesti saanut paljoa lisää, mutta lyhytkin aika tuntuu nykyään pidemmältä, kun siihen osaa täysin keskittyä ja vain nauttia hevosen seurasta.”

”kurssi oli antoisa ja se toi uusia näkökulmia hevosen kanssa olemiseen. 
Koskettavinta oli alkuvaiheen harjoitus nuoren hevoseni kanssa. Eli kun silitin sitä ilmassa (koskematta) se ensin ihmetteli ja jäi sitten kuuntelemaan. Sen jälkeen pelkkä käden asettaminen kaulan läheisyyteen esim ratsastuksessa on auttanut sitä keskittymään minuun sen selässä.”