HevosCranio

~ apua ja helpotusta lähes kaikkiin vaivoihin

Kranio-Sakraali terapia on turvallinen, herkkä ja tehokas manuaalinen terapiamuoto, joka toimii vahvistamalla kehon omia parantavia prosesseja. Käytännössä KS on lihasten ja luiden ympäröimään kalvostoon vaikuttava hoito. Kalvojen kireyksiä poistetaan, jolloin selkäydinnesteen virtaus niissä tasaantuu. Vaikuttaa syviinkin lihaksiin eli poistaa kireyksiä niistä, hoitaa jänteitä ja SI-niveliä, hevosen koko selän aina päästä häntään saakka esimerkiksi…

Hoidon aluksi tutkin hevosen, sen ja omistajan kertoman mukaan päätetään, mitä on syytä lähteä hoitamaan. Esim. koko selän hoito auttaa tasapainottamaan selän ongelmat ja hoito kulkeutuu myös jalkoihin. Monilla tekniikoilla päästään auttamaan hevosta eri ongelmissa.

Hoidossa hevosen on hyvä olla kiinni , mutta sen saattaa tarvita päästä ottamaan askeleita välillä. Eli omistajan tai muun hoitajan paikalla olo on suotavaa.

Yksi hoitokerta kestää n. tunnin. Sen jälkeen kahden vuorokauden päästä, jos hevosen vointi on hyvä, se voi jatkaa normaali elämäänsä (treenit, kisat ym.). Palautuminen hoidosta on yksilöllistä ja lepoaika voi vaihdella, liikutus kannattaa aloittaa hevosta kuunnellen.
Ravi- , kenttähevosilla tai matkaratsuilla on hieman pidempi palautumisaika ennen kovaa treeniä tai kisoja, yleensä noin viikko.

Kranio-Sakraalihoidosta on apua myös akuuteissa tiloissa kuten ähky, lannehalvaus, kaviokuume, kesäihottuma… Se auttaa tasapainottamaan lavat satulanvaihdon yhteydessä…

Yhden hoidon hinta 45e (käteinen tai MobilePay, suora tilisiirto)
Hoidon hintaan lisätään matkakulut todellisten kulujen mukaan. Voit kysyä myös tarjousta. Kulut voi jakaa mahdollisten tallilla muiden hoidettavien kanssa.

JOKAINEN HOITOKERTA PARANTAA EDELLISTÄ HOITOA! Hoito tehdään aina hevosen vastaanottavuuden – jaksamisen mukaan.

Jos hevonen on ollut leikkauksessa, haavan on syytä parantua ensin, samoin muiden tuoreiden haavojen. Muutamaa päivää ennen synnytystä ei kannata hoitaa, sillä se voi käynnistää sen.
Epävarmoissa tiloissa eläinlääkäriä kannattaa konsultoida hoidon suhteen. Rokotus ei ole este hoidolle.

Hoito sisältää laser käsittelyn, jos siihen on tarvetta sekä hevosen hyvinvointiin liittyviä havaintoja voimme miettiä.

Kranio-Sakraalihoito ja muut hoidot: Laser ja akupunktuuri sopivat hyvin Kranio-Sakraali hoidon kanssa yhteen.
Jos olet suunnitellut hierontaa hevosellesi, kranio-Sakraalihoito kannattaa tehdä ennen hierontaa, koska se poistaa kireyksiä lihasten ympärillä olevista kalvoista vaikuttaen myös syvälle lihakseen.

Olen opiskellut Kranio-Sakraali hoitoja Teivossa kurssit 1-3 + kallokurssin 2014 ja syventänyt oppimaani – opiskellut enemmän 2016 Upledger Instituutissa. 2022 opiskelin hevosen ongelmakäyttäytyminen koulutuksen.

CranioSacral terapian keksijä ja kehittäjä osteopaatti John Upledger perusti UII:n 1985. Upledger Instituutti tarjoaa koulutusohjelmaansa toimipisteissään ympäri maailmaa. Toimipisteissä tehdään myösvCranioSacral terapian tutkimus- ja kehitystyötä