HevosCranio

~ apua ja helpotusta lähes kaikkiin vaivoihin

Kranio-Sakraali terapia on turvallinen, herkkä ja tehokas manuaalinen terapiamuoto, joka toimii vahvistamalla kehon omia parantavia prosesseja. Käytännössä KS on lihasten ja luiden ympäröimään kalvostoon vaikuttava hoito. Kalvojen kireyksiä poistetaan, jolloin selkäydinnesteen virtaus niissä tasaantuu. Vaikuttaa syviinkin lihaksiin eli poistaa kireyksiä niistä, hoitaa jänteitä ja SI-niveliä, hevosen koko selän aina päästä häntään saakka esimerkiksi…

Hoidon aluksi tutkin hevosen, sen ja omistajan kertoman mukaan päätetään, mitä on syytä lähteä hoitamaan. Esim. koko selän hoito auttaa tasapainottamaan selän ongelmat ja hoito kulkeutuu myös jalkoihin. Monilla tekniikoilla päästään auttamaan hevosta eri ongelmissa.

Hoidossa hevosen on hyvä olla kiinni , mutta sen saattaa tarvita päästä ottamaan askeleita välillä. Eli omistajan tai muun hoitajan paikalla olo on suotavaa.

Yksi hoitokerta kestää n. tunnin. Sen jälkeen kahden vuorokauden päästä, jos hevosen vointi on hyvä, se voi jatkaa normaali elämäänsä (treenit, kisat ym.). Palautuminen hoidosta on yksilöllistä ja lepoaika voi vaihdella, liikutus kannattaa aloittaa hevosta kuunnellen.

Kranio-Sakraalihoidosta on apua myös akuuteissa tiloissa kuten ähky, lannehalvaus, kaviokuume, kesäihottuma… Se auttaa tasapainottamaan lavat satulanvaihdon yhteydessä…

Yhden hoidon hinta 40e

JOKAINEN HOITOKERTA PARANTAA EDELLISTÄ HOITOA! Hoito tehdään aina hevosen vastaanottavuuden – jaksamisen mukaan.

Jos hevonen on ollut leikkauksessa, haavan on syytä parantua ensin, samoin muiden tuoreiden haavojen. Muutamaa päivää ennen synnytystä ei kannata hoitaa, sillä se voi käynnistää sen. Epävarmoissa tiloissa eläinlääkäriä kannattaa konsultoida hoidon suhteen. Normaali rokotus ei ole este hoidolle.

Kranio-Sakraalihoito ja muut hoidot: Laser ja akupunktuuri sopivat hyvin Kranio-Sakraali hoidon kanssa yhteen.
Jos olet suunnitellut hierontaa hevosellesi, kranio-Sakraalihoito kannattaa tehdä ennen hierontaa, koska se poistaa kireyksiä lihasten ympärillä olevista kalvoista vaikuttaen myös syvälle lihakseen.

Olen opiskellut Kranio-Sakraali hoitoja Teivossa kurssit 1-3 + kallokurssin 2014 ja syventänyt oppimaani – opiskellut lisää keväällä 2016 Upledger Instituutissa.
CranioSacral terapian keksijä ja kehittäjä osteopaatti John Upledger perusti UII:n 1985. Upledger Instituutti tarjoaa koulutusohjelmaansa toimipisteissään ympäri maailmaa. Toimipisteissä tehdään myösvCranioSacral terapian tutkimus- ja kehitystyötä