Yleinen

Paljon on tapahtunut

Paljon on tapahtunut edellisen blogipostauksen jälkeen. -19 syksyllä alkoi läheisen saattohoito, perään korona ja viime vuonna -21 jalkani leikattiin kolme kertaa, molemmat kerran ja toinen vielä uusittiin, eikä se ole vieläkään täysin kunnossa.
Hepat oli ylläpito hoidossa, siellä hevoseni oli myös ”käytössä” eli ratsastuksessa ja kärryjen edessä.
Viime kesänä ponit tuli kotiin, mutta hieman eri kokoonpanolla; Ruska (keskikokoinen poni) jäi ylläpitopaikkaan, myin sen, ja ostin itselleni 2v. standardishettis varsan. Karkki-miniponi tuli kotiin. Hevonen jäi vielä ylläpitoon, kun tuo jalka jouduttiin korjausleikkaamaan (eikä siitä 100% hyötyä ollut). Heppa on ollut kotona helmikuusta saakka.

Tein satunnaisia kranio-sakraali hoitoja ja o.t.e-hierontoja ylläpitopaikan hevosille silloin, kun ei enää tarvinnut pitää hoitosandaalia, ja sain turvakengät jalkaan.

Opiskelin tän (-22) vuoden alkupuolen hevosten ongelmakäyttäytymistä, hyvinvoinnin kartoitusta ja korjaamista, joten näitä asioita tulen palveluihini lisäämään. Kurssi oli Karvamafian eläintenkouluttaja eat Nina Laihon pitämä.

Tänä aikana minishettikseni on sairastanut kaksi kertaa kaviokuumeen, joten sen hoitamisesta ja havainnoista on tulossa postauksia.
Hevonen ähkyletkutettiin kerran ylläpito aikanaan.

Olen myös saanut tehdä kranio-hoitoa lehmälle ja muulille, mitkä on hienoja opiksi otettavia kokemuksia itselleni.

Pieni lauma oli ylläpidossa noin vuoden ja ne on myös kuljetettu kesälaitumelle tänä kesänä. Havaintoni niistä kotiin palatessa on ollut rauhallisuus ja luottamus. Ihania asioita. Ne on tajunneet, että kotiin tullaan aina. Niiden oma ihminen on sama aina. Tämän toivon pystyväni pitää!

Ruunat kesälaidunpaikassa Mäntässä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.