Herkkyys hevosen kanssa · Hevosen kieli

Huojentava muutos

Kun mietin tuota vuoden takaista kirjoitustani ”Puhu hevosta, jos lähestyt minua” tämän vuoden kevään ja kesän kehitykseen, niin voin painottaa, että Liberty training on tuottanut tasapainon ja luottamuksen minun ja hevosteni väliseen suhteeseen.
Minulla on hevonen, poni ja miniponi laumassa.
Maastäkäsittely, se että hevosella on virikkeitä oppia uutta, on vahvistanut sitä.

Saan ihan rauhassa laitumessa harjata hevosiani irtona, laittaa niille ötökkä öljyä ja hoitaa muutenkin, rasvata ponien vaaleat läsit aurinkorasvalla.
Useimmiten en otakaan hevosiani kiinni riimuun, kun niitä hoitelen.

Hevonen joskus harvoin kyseenalaistaa kiinni ottamisen. Tämä johtuu siitä, että olen antanut sille luvan sanoa myös ei. Aika usein sillä on joku järjellinen perustelu käytökselleen, kun tilannetta miettii tarkemmin. Ötökkä öljystä se on pari kertaa kieltäytynyt tuulisella säällä sateen lähestyessä.
Hevoseni myös opettaa minulle jämäkkyyttä, oikeaa tahtotilaa. Se on erittäin hyvä opettaja, ja juuri sitä oppia tällä hetkellä itselleni tarvitsen – kasvua ihmisenä tuomaan itseäni näkyväksi riittävänä ja rohkeana.
Jos se jostain syystä ei ihan suoraa anna kiinni riimun pukemiseen, menen sen luo hevosen kielellä lähestyen, otan siitä tarpeeksi päättäväisesti kiinni kertoen, että: ”Nyt riimu päähän”, se antaa sen pukea tekemättä minkäänlaisia väistämis tai pakenemis eleitä.
Jämäkkyys, se että tarkoitaa mitä sanoo, on tärkeä oppi hevosten kanssa. Tähän liittyy rauhallisuus ja ystävällisyys, hyvät elementit luottamukselliseen kommunikaatioon.

Koen olevani vaiheessa, josta voin edetä luomaan luottamuksellista suhdetta ratsastukseen ja hevosen kanssa harrastamiseen. Ratsastuksenkin tahdon aloittaa uudestaan uudella kommunikoivalla tavalla. Perusasiat eli hevosten kanssa oleminen ja erilaisten hevosen kielellä tapahtuvien harjoitteiden tekeminen niiden kanssa jatkossakin pitää suhteen avoimena ja luottavaisena. Rauhallisen hevosen kanssa on hyvä edetä uuteen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.